+36 20 451 2211 norbert@trichocenter.hu

Professional

Videodermatoszkóp kozmetológiai tanácsadóknak

MICROCAMERA®
PROFESSIONAL

Minden funkció, mindössze egyetlen kattintással

Egyetlen gomb segítségével, egyszerűen működtethető: miközben a képernyőt figyeli, lenyűgöző képeket láthat a vizsgált felületről, a könnyen kezelhető kamerafejnek és a cserélhető optikai lencséknek köszönhetően: megfelelő megvilágítás és könnyed használat jellemzi a MICROCAMERA® BASIC típust, saját kategórájában elsőrangú diagnosztikai eszköznek számít.

Ideális eszköz a teljes ellenőrzéshez

A MICROCAMERA® PROFESSIONAL tartalmazza:

N

MC-2450

MICROCAMERA® PROFESSIONAL – 15,6’’ LCD kijelző

N

OT-4000

MACRO optikai lencse

N

OT-4020

Hideg fényű optikai lencse -20X

N

OT-4021

Wood fényű optikai lencse – 20X WD

N

OT-4050

Hideg fényű optikai lencse – 50X

N

OT-4051

Fluoreszcens optikai lencse -50X FL

N

OT-4200

Hideg fényű optikai lencse -200X

N

OT-4400

Hideg fényű optikai lencse -400X

N

KT-0101

MICROCAMERA® szoftver, fejlett Cloud szolgáltatással

N

OT-4510

Optikai eszköz faggyú mérésére – SEBUM

N

OT-4520

Optikai eszköz ráncok mérésére – WRINKLE

N

OT-4530

Optikai eszköz phototipus mérésére – PHOTOTYPE

N

OT-4540

Optikai eszköz hidratáltság – HYDRATION

N

OT-4550

Optikai eszköz bőrrugalmasság mérésére – SKIN ELA.

N

OT-4560

Optikai eszköz hajsűrűség mérésére – HAIR DENSITY

N

OT-4570

Optikai eszköz a haj kaliberének mérésére – CALIBER

A vizsgálatok előnyei

‘Képernyő kimerevítés’ funkció lehetővé teszi a látott pillanatnyi kép rögzítését a képernyőn, mely során könnyedén el tudjuk magyarázni a kliensek számára a kezelést / szükséges termékeket / az adott fejbőrproblémát.
‘rács’ mód lehetővé teszi a rendellenességek méretének megmérésére, pl. foltok, anyajegyek, a nagyítás mértékétől függően.
‘Képmemória’ mód lehetővé teszi a képek SD kártyára való elmentését.

Optikai lencsék

A hét, nagyításra alkalmas optikai lencse lehetőséget nyújt a hajas fejbőr és a haj rendellenességeit részletesen megvizsgálni. Minden optikai lencse (A MACRO lencse kívételével) rendelkezik egy beépített LED fényforrással (epilumineszcens), mely tiszta és árnyékmentes képek készítésére lett tervezve. A nagy hatékonyságú fényforrás fehér UV-fényt bocsát ki anélkül, hogy túlmelegedne vagy megváltoztatná az érintett részt. A kifejezetten a mikroszkóphoz tervezett lencserendszer nagy élességgel és kiterjesztett mélységélességgel rendelkezik. A fa és a fénycsövek optikájának integrált LED fényforrása van ultraibolya (UV) tartományban. Együtt biztonságosan kiemelhetik a bőr textúráját, a faggyúmirigyeket, a gombás növekedést, a pigmentációs rendellenességeket stb.


Makro Optika

A bőr és a hajas fejbőr közelről való, nagyméretű nagyítására alkalmas. A hajgyószászatban egy összefoglaló kép készítésére használják. Megfigyelhetjük, rögzíthetjük és figyelemmel kísérhetjük közelről az elvékonyodást, a hajhosszabbítást, a mikroszkopikus léziókat és a hajbeültetés eredményességét. Makroelváltozások megfigyelésére használatos (pl. ráncok, elszíneződés, foltok). A teljes test felületén megjelenő növekedési csíkok, cellulit gócok és a kapilláris erek töréspontjai megfigyelésére alkalmas.


20X Optikai lencse

A bőr nagyítására lett kifejlesztve, kifejezetten a mikroszkopikus fizikai sajátosságok diszkrét megfigyelésére.A bőr szerkezeti sajátosságainak megfigyelésére alkalmas: csíkok (fiatal bőr), hosszanti növeledési csíkok (öregedő bőr). Lehetővé teszi a bőr tökéletlenségeinek és a mitesszerek nagymértékű nagyítását, egy folytonos, átfogó képet alkotva a vizsgált bőrfelőletről (pl. fényes felületek; a faggyú túltermelődése; a bőr ráncai mentén látható száraz felületek). Alkalmas a bőr elszíneződések kimutatására (foltok), és nyomon kísérni általa a pigmentkezelések sikerességét. A kiterjesztett mélységnek és képélésségnek és az integrált megvilágításnak köszönhetően megfigyelhetőek az érhálózat abnormalitási (couperose).


20X Wood fényű optikai lencse

Ez a speciális Wood fényű optikai lencse lehetőséget ad a bőr szabad szemmel láthatatlan részleteinek megfigyelésére. Az integrált Wood fény és az optikai lencse nagyítási tartománya segítségével tisztán láthatóvá válnak a bőr pigment elváltozásai (foltok) és könnyedén meghatározhatóak az epidermális (felszíni) és a dermális (mélyebb rétegeket érintő) színbeli elváltozások. Az eszköz használata a diagnosztikában elengedhetetlen, hiszen számos felszíni mikotikus (bőr gomba) elváltozás sárgás-zöld fluoreszkáló fénnyel emittál Wood fényű megvilágításban. Ez az optikai lencse a vitiligo jelenlétét is felfedi a bőr felszínén, fehéren fluoreszkáló fénnyel. Végül, de nem utolsó sorban, akár élő fejbőr parazita lárvák (élő tojások) is láthatóvá válnak ezzel a megvilágítással, sárga fluoreszcens fényt emittálva.

 

50X optika lencse

Fehér fényű optikai lencse, közepesen erős nagyítással, a bőr és a hajas fejbőr kisebb területeinek analizálására tökéletesen alkalmazható. Lehetőséget ad a különböző bőrtípusok elkülönítésére: száraz, petyhüdt megjelenésű, ráncos bőr; kevert bőrtípus, melyben száraz és fényes területek váltakoznak; és végül az olajos, fényes megjelenésű zsírosodásra hajlamos bőrtípus, melyben a pórusok kitágultak. Ez az optikai lencse alkalmas a pillanatnyi bőrelválozások felnagyítására és kimutatására, mint példálu: kitágult kapilláris erek a bőrfelszín alatt, fokozott faggyútermelés által kitágult pórusok, gyulladt mitesszerek, bőrpirosodás és a teljes test bőrfelületén bárhol előforduló egyéb gyulladásos folyamatok. A hajgyógyászatban a faggyútermelés mértékének megítélésére alkalmazható, ill. korpa és babahajak vizsgálatára alkalmas.


50X Fluoreszcens optikai lencse

Élő faggyúmirigyek pillanatnyi faggyútermelésének megfigyelésére lett kifejlesztve. A kitágult pórusokban felhalmozódott faggyú fluoreszcens megvilágításban eltérő színnel világít, a seborea zöld színnel jellemezhető. A seboreas vagy sebaceas fejbőr mindig dehidratált. A tüszőkben világító fluoreszkáló részek bakteriális fertőzésre utaló jelek. A barna foltok gombás fertőzésre utaló jelek.

 

200X optika lencse

Trichológiai vizsgálatokra kifejlesztett eszköz, nagy mértékű nagyításra alkalmas. A bőr biotípusának meghatározására alkalmazható, a vizsgált bőrfelület élő pilanatnyi látképét felnagyítva. Minden jelenlévő bőr alteráció megfigyelhető ezzel a lencsével, mely a szőrtüszők és a hajhagymák működését befolyásolja. Nagyítási tartományának köszönhetően láthatóvá válik a szőrtüszőket körülölelő felület (azon felület, melyen a szőrtüszők és a hajhagyma szignalizációs folyamatai zajalanak); könnyen láthatóvá válik ezáltal az (olajos vagy zsíros) faggyú termelése és a legkisebb méretű elcsökevényesedett hajszálak (számos alopeciával együtjáró tünet). Felnagyítja a vizsgált bőrfelület szőrtüszőit, és a leváló elhalt fejbőr darabokat (korpa vagy fejbőrhámálás) rámutatva a kezelést igénylő érzékeny, gyulladt területekre.A hajszál mentén könnyedén felismerhetőek a hő- és kémiai behatások miatti hajszálkárosodás; illetve a faggyútúltermelődés okozta töredezett, száraz hajvégződések.

 

 

400X optika lencse

Kifejezetten trichológiai vizsgálatok számára kifejlesztett eszköz, kíváló nagyítási erősséggel. A hajszál és a hajhagyma nagyítására alkalmazható. Mikroszkópként alkalmazható, a hajszál Tricoplast elnevezésű műanyag alkatrészbe való beillesztésével. Nagy nagyítóképességének köszönhetően megfigyelhető a tüsző ostiuma (follicularis ostium), láthatóvá válnak a hajtengelyen a keratin lerakódások és a haj szerkezeti roncsolódásai. Ez az eljárás lehetővé teszi a hajhagyma fizikai sajátosságainak vizsgálatát, életciklusának minden periódusában (anagén, katagén, telogén). Ez a lencse szükséges, ha atkára gyanakszunk, mert ebben a nagyításban tökéletesen lehet az atka élősködő felfedezése.

 

Mérőeszközök

A 7 optikai lencse használatával a haj és bőr analízise mellett lehetőség nyílik pontosan meghatározni a főbb paremétereket és fizikai tulajdonságokat, 7 további mérőeszköz segítségével. Minden egyes mérőeszköz a haj és bőr egy-egy fizikai tulajdonságot mér: hidratáltság, bőrrugalmasság, faggyú minőség és mennyiség, ráncmélység, phototipus, kapilláris érsűrűség, kaliber. A mérések a vizsgáló számára értékes információkkal szolgálnak a pontos diagnózis felállításához és a legmegfelelőbb kezelés felírásához. A MICROCAMERA® Professional eszközzel készült objektív mérési eredmények százalékban vagy egységekben kifejezhetőek a kliensek számára, a könnyebb érthetőség érdekében.


Sebum

Ez a mérőeszköz a faggyú jelenlétét érzékeli a bőr felületén, elválasztva a többi folyadéktól mely a hydroplipid réteget alkotja. Másodpercek töredéke alatt láthatóvá válik az elkülönülő faggyútömeg. A faggyú elkülönítése lehetővé teszi a faggyúmirigy morfológiájának tanulmányozását. A faggyú mennyisége mérhető, értéke számmal kimutatható egy kvalitatív értékskálán. Az eszköz alkalmazható a faggyúmirigy aktivitásának mérésére, és kimutatható egyértelműen a hypo- vagy hyperszekréció (alul-, vagy túlműködés). A lemért paraméterek tudatában, lehetőség nyílik a legmegfelelőbb kezelés felírására. Rendszeres használatával megakadályozhatóak némely funkcionális változások.

Ráncok

Ezen érzékelő segítségével mérhető a ráncmélység. Az eszköz felméri a vizsgált területen a lehetséges ráncok jelenlétét, és a egy értékskálán kimutatja azok mélységét. A skála három elkülöníthető színe az alábbi kategóriákra osztja a ránácokat: fiziológiás ránok (amikor a biológiai kor és a tényleges kor megegyezik), közepes méretű ráncok (mérsékelt mélységű ráncok) vagy súlyos (a kliens korához képest jelentősen mély) ráncok. Alkalmas bármely bőrredő analizálására a dekoltázs és az arc felületén, megbecsülhető az öregedési tendendia, így a legmegfelelőbb alapozó kezelésben és ráncmegelőzési tanácsadásban részesülhetnek a vendégek.

Phototipus

Ez a mérőszerkezet a kliensek phototípusának mérésére szolgál, Fitzpatrick klasszifikációs értékskálán kimutatva. Felnagyítja a bőr részeit, lehetővé téve a vizsgáló számára a legmegfelelőbb mérési szög beállítását. A mérés egy egyszerű kattintással elvégezhető: a bőr phototípusát három pont között mérhető színek átlagából állapítja meg a szenzor, kihagyva az egyértelműen pigmenthibás bőrfelületet. A megállaított phototípus a nap védő faktor értékéből (SPF – Sun Protection Factor) számítódik, különbséget téve az arc és a test bőrfelülete között. Az érzékelő protekciós index-et számol, amely a legmegfelelőbben illik a felimert bőrtípushoz, mely elengedhetetlen a napsugárzás okozta bőrkárosodás felmérésekor.

Hidratáció

A bőr hidratációs szintjének felmérésére szolgál. A mérés a bőr corneum rétegének víztartalmát méri, és százalékos arányban fejezi ki. Minden elvégzett vizsgálat során a rendszer százalékos arányban a rendszer kimutathatja az utolsó vizsgált bőrrészlet (folt) hidratáltságát és az bőr átlagos nedvességtartalmát a vizsgált területen. A hidratáció mértéke fontos paraméter, és egyben az egészség indexe. Tény, hogy a sejtek megfelelő hidratáltsága megvédi a bőrt a pirosodástól és az öregedéstől.

Bőrrugalmasság

Ez a szentor a bőr rugalmasságát méri. A mérés a felszívás/felszívódás alapelvén nyugszik és grafikonon ábrázolható. A grafikon bemutatja a bmegnyúlás és az azt követő öszehúzódás kapcsolatát, így a rendszer kimutatja a bőr rugalmasságának mértéke. Az eredményt százalékos arányban láthatjuk. A mérés elvégezhető minden bőrfelületen, de legpontosabb méréséi eredményeket a nagyobb laxitású területeken kapunk, például az arc mandibuláris vonalán vagy a karok belsején. A rugalmasság mérése elengedhetetlen a korai bőröregedés kimutatásához és a megfelelő kezelések meghatározásához.

Hajsűrűség

Átlagos hajsűrűség mérésére alkalmas eszköz, (számmértkben kifejezve, hajszál/cm2).Az érzékelő rávilágít a célterületen látható hajszálakra, így azok egyértelműen láthatóak. Amint a számlálás megörténik, a rendszer azonnal pontos sűrűséget mér, a kapott adat mértékegysége: hajszál / cm2. A mért sűrűséget a szenzor egy kvalitatív skálára helyezi, ez alapján megkülönböztet : normál, alacsonz és nagyon alacsony hajsűrűséget.A rendszeres hajsűrűség mérés lehetővé teszi a rendellenességek okának korai felfedezését, ill. a hajveszteség súlyosságát, tendenciáját és előrehaladottságát állapíthatjuk meg.

 

 

Hajvastagság (Kaliber)

Az átlagos hajszál vastagság mérésére szolgáló eszköz, a kapott adatokat mikronméterben fejezi ki; vastag, közepesen vastag vagy elvékonyodó kategóriába sorolja a mért hajszál vastagságát. A szenzor egy csipesszel van felszerelve, mely a mérendő hajszálat tartja; az analízis egyetlen kattintással elvégezhető. A hajszálat a csipeszbe csúsztatva töredezett, sérült hajszál rendellenességek fedezhetők fel, a keratinlerakódások és a töredezett hajvégek láthatóvá válnak.

Kiegészítők


Guruló állvány

A praktikus dedikált kocsi lehetővé teszi a teljes optika készlet speciális fiókban való elhelyezését; egy kiegészítő polc dönthető záróelemmel lehetővé teszi a szonda gyors és biztonságos behelyezését. Ezenkívül a kocsi alsó részében műszaki rekesz található az elektromos aljzatok, kábelek és tartozékok számára.


Hordtáska

Kényelmes válltáska a MICROCAMERA® biztonságos hordozására szolgál. Az erősített és párnázott falaknak köszönhetően a MICROCAMERA® megkímélhető az enyhe fizikai sérülésektől. A cipzár lezárása a felső részben lehetővé teszi a műszer egyszerű és gyors üzembe helyezését.

Itt kezdődik a gyors és teljes diagnosztika

Tudjon meg többet a Professzionális Termékeinkről

Küldetésünk a jobb diagnosztika

elérhetőségeink

+36 20 451 2211

norbert@trichocenter.hu

1073 Budapest,
Barcsay utca 16

Partnerünk