+36 20 451 2211 norbert@trichocenter.hu

Basic

Videodermatoszkóp a bőr, haj és a hajas fejbőr vizsgálatához

MICROCAMERA® BASIC

Minden funkció, mindössze egyetlen kattintással

Egyetlen gomb segítségével, egyszerűen működtethető: miközben a képernyőt figyeli, lenyűgöző képeket láthat a vizsgált felületről, a könnyen kezelhető kamerafejnek és a cserélhető optikai lencséknek köszönhetően: megfelelő megvilágítás és könnyed használat jellemzi a MICROCAMERA® BASIC típust, saját kategórájában elsőrangú diagnosztikai eszköznek számít.

Ideális eszköz professzionális kozmetológusoknak

A MICROCAMERA® BASIC tartalmazza:

N

MC-2000

MICROCAMERA® BASIC – 11,6“ LCD kijelző

N

OT-4000

MACRO optikai lencse

N

OT-4020

Hideg fényű optikai lencse -20X

N

OT-4021

Wood fényű optikai lencse – 20X WD

N

OT-4050

Hideg fényű optikai lencse – 50X

N

OT-4051

Fluoreszcens optikai lencse -50X FL

N

OT-4200

Hideg fényű optikai lencse -200X

N

OT-4400

Hideg fényű optikai lencse -400X

N

KIT-0101

KIT CLOUD FELHŐ funkció a MICROCAMERA® számára (v6.02.20), antennával és 12 hónapos hozzáféréssel

A vizsgálatok előnyei

A ‘Képernyő kimerevítés’ funkció lehetővé teszi a látott pillanatnyi kép rögzítését a képernyőn, mely során könnyedén el tudjuk magyarázni a kliensek számára a kezelést / szükséges termékeket / az adott fejbőrproblémát.
A ‘rács’ mód lehetővé teszi a rendellenességek méretének megmérésére, pl. foltok, anyajegyek, a nagyítás mértékétől függően.
A ‘Képmemória’ mód lehetővé teszi a képek SD kártyára való elmentését.

Optikai lencsék

A hét, nagyításra alkalmas optikai lencse lehetőséget nyújt a hajas fejbőr és a haj rendellenességeit részletesen megvizsgálni. Minden optikai lencse (A MACRO lencse kívételével) rendelkezik egy beépített LED fényforrással (epilumineszcens), mely tiszta és árnyékmentes képek készítésére lett tervezve. A nagy hatékonyságú fényforrás fehér UV-fényt bocsát ki anélkül, hogy túlmelegedne vagy megváltoztatná az érintett részt. A kifejezetten a mikroszkóphoz tervezett lencserendszer nagy élességgel és kiterjesztett mélységélességgel rendelkezik. A fa és a fénycsövek optikájának integrált LED fényforrása van ultraibolya (UV) tartományban. Együtt biztonságosan kiemelhetik a bőr textúráját, a faggyúmirigyeket, a gombás növekedést, a pigmentációs rendellenességeket stb.


Makro Optika

A bőr és a hajas fejbőr közelről való, nagyméretű nagyítására alkalmas. A hajgyószászatban egy összefoglaló kép készítésére használják. Megfigyelhetjük, rögzíthetjük és figyelemmel kísérhetjük közelről az elvékonyodást, a hajhosszabbítást, a mikroszkopikus léziókat és a hajbeültetés eredményességét. Makroelváltozások megfigyelésére használatos (pl. ráncok, elszíneződés, foltok). A teljes test felületén megjelenő növekedési csíkok, cellulit gócok és a kapilláris erek töréspontjai megfigyelésére alkalmas.


20X Optikai lencse

A bőr nagyítására lett kifejlesztve, kifejezetten a mikroszkopikus fizikai sajátosságok diszkrét megfigyelésére.A bőr szerkezeti sajátosságainak megfigyelésére alkalmas: csíkok (fiatal bőr), hosszanti növeledési csíkok (öregedő bőr). Lehetővé teszi a bőr tökéletlenségeinek és a mitesszerek nagymértékű nagyítását, egy folytonos, átfogó képet alkotva a vizsgált bőrfelőletről (pl. fényes felületek; a faggyú túltermelődése; a bőr ráncai mentén látható száraz felületek). Alkalmas a bőr elszíneződések kimutatására (foltok), és nyomon kísérni általa a pigmentkezelések sikerességét. A kiterjesztett mélységnek és képélésségnek és az integrált megvilágításnak köszönhetően megfigyelhetőek az érhálózat abnormalitási (couperose).


20X Wood fényű optikai lencse

Ez a speciális Wood fényű optikai lencse lehetőséget ad a bőr szabad szemmel láthatatlan részleteinek megfigyelésére. Az integrált Wood fény és az optikai lencse nagyítási tartománya segítségével tisztán láthatóvá válnak a bőr pigment elváltozásai (foltok) és könnyedén meghatározhatóak az epidermális (felszíni) és a dermális (mélyebb rétegeket érintő) színbeli elváltozások. Az eszköz használata a diagnosztikában elengedhetetlen, hiszen számos felszíni mikotikus (bőr gomba) elváltozás sárgás-zöld fluoreszkáló fénnyel emittál Wood fényű megvilágításban. Ez az optikai lencse a vitiligo jelenlétét is felfedi a bőr felszínén, fehéren fluoreszkáló fénnyel. Végül, de nem utolsó sorban, akár élő fejbőr parazita lárvák (élő tojások) is láthatóvá válnak ezzel a megvilágítással, sárga fluoreszcens fényt emittálva.

 

50X optika lencse

Fehér fényű optikai lencse, közepesen erős nagyítással, a bőr és a hajas fejbőr kisebb területeinek analizálására tökéletesen alkalmazható. Lehetőséget ad a különböző bőrtípusok elkülönítésére: száraz, petyhüdt megjelenésű, ráncos bőr; kevert bőrtípus, melyben száraz és fényes területek váltakoznak; és végül az olajos, fényes megjelenésű zsírosodásra hajlamos bőrtípus, melyben a pórusok kitágultak. Ez az optikai lencse alkalmas a pillanatnyi bőrelválozások felnagyítására és kimutatására, mint példálu: kitágult kapilláris erek a bőrfelszín alatt, fokozott faggyútermelés által kitágult pórusok, gyulladt mitesszerek, bőrpirosodás és a teljes test bőrfelületén bárhol előforduló egyéb gyulladásos folyamatok. A hajgyógyászatban a faggyútermelés mértékének megítélésére alkalmazható, ill. korpa és babahajak vizsgálatára alkalmas.


50X Fluoreszcens optikai lencse

Élő faggyúmirigyek pillanatnyi faggyútermelésének megfigyelésére lett kifejlesztve. A kitágult pórusokban felhalmozódott faggyú fluoreszcens megvilágításban eltérő színnel világít, a seborea zöld színnel jellemezhető. A seboreas vagy sebaceas fejbőr mindig dehidratált. A tüszőkben világító fluoreszkáló részek bakteriális fertőzésre utaló jelek. A barna foltok gombás fertőzésre utaló jelek.

 

200X optika lencse

Trichológiai vizsgálatokra kifejlesztett eszköz, nagy mértékű nagyításra alkalmas. A bőr biotípusának meghatározására alkalmazható, a vizsgált bőrfelület élő pilanatnyi látképét felnagyítva. Minden jelenlévő bőr alteráció megfigyelhető ezzel a lencsével, mely a szőrtüszők és a hajhagymák működését befolyásolja. Nagyítási tartományának köszönhetően láthatóvá válik a szőrtüszőket körülölelő felület (azon felület, melyen a szőrtüszők és a hajhagyma szignalizációs folyamatai zajalanak); könnyen láthatóvá válik ezáltal az (olajos vagy zsíros) faggyú termelése és a legkisebb méretű elcsökevényesedett hajszálak (számos alopeciával együtjáró tünet). Felnagyítja a vizsgált bőrfelület szőrtüszőit, és a leváló elhalt fejbőr darabokat (korpa vagy fejbőrhámálás) rámutatva a kezelést igénylő érzékeny, gyulladt területekre.A hajszál mentén könnyedén felismerhetőek a hő- és kémiai behatások miatti hajszálkárosodás; illetve a faggyútúltermelődés okozta töredezett, száraz hajvégződések.

 

 

400X optika lencse

Kifejezetten trichológiai vizsgálatok számára kifejlesztett eszköz, kíváló nagyítási erősséggel. A hajszál és a hajhagyma nagyítására alkalmazható. Mikroszkópként alkalmazható, a hajszál Tricoplast elnevezésű műanyag alkatrészbe való beillesztésével. Nagy nagyítóképességének köszönhetően megfigyelhető a tüsző ostiuma (follicularis ostium), láthatóvá válnak a hajtengelyen a keratin lerakódások és a haj szerkezeti roncsolódásai. Ez az eljárás lehetővé teszi a hajhagyma fizikai sajátosságainak vizsgálatát, életciklusának minden periódusában (anagén, katagén, telogén). Ez a lencse szükséges, ha atkára gyanakszunk, mert ebben a nagyításban tökéletesen lehet az atka élősködő felfedezése.

 

Itt kezdődik a gyors és teljes diagnosztika

Tudjon meg többet a Professzionális Termékeinkről

Küldetésünk a jobb diagnosztika

elérhetőségeink

1073 Budapest, Barcsay utca 16

norbert@trichocenter.hu

+36 20 451 2211

Partnereink